LED producten voor de halve prijs zijn bedoeld om consumenten te converteren

Een van de belangrijkste nadelen van energiebesparende LED’s zijn de hoge initiële kosten. Maar nu goedkopere versies op de markt komen, is het dan tijd om over te stappen?

In het afgelopen decennium heeft de compacte fluorescerende gloeilamp (CFL) in huishoudens in heel Amerika veel gloeilampen vervangen. En hoewel consumenten hebben moeten investeren in zo’n energiebesparende schakelaar (van een gemiddelde kostprijs van $ 5 per lamp), rechtvaardigen de meeste mensen de initiële kosten, aangezien Energy Star-gekwalificeerde CFL’s gedurende hun leven meer dan $ 40 aan energiekosten kunnen besparen, en verbruiken ongeveer 75% minder energie dan goedkope, traditionele lampen.

Naast grappig gevormde CFL’s, besparen ook LED-lampen op energiekosten, hoewel het publiek er minder enthousiast over is, aangezien de prijspunten voor lampen van 40 watt rond de $ 20 per stuk beginnen. Maar dat kan snel veranderen als Cree, een fabrikant van LED-chips en onderdelen, een nieuwe lijn goedkope LED-lampen introduceert.

Cree is al populair bij eigenaren van commerciële en industriële gebouwen en hoopt dat de marketing van zijn lijn van drie nieuwe LED-lampen aan consumenten tegen betaalbare prijzen een verandering in het energieverbruik zal veroorzaken. De lampen, die bij Home Depot worden verkocht, hebben twee outputcapaciteiten – 40 watt en 60 watt – en hebben een prijs van $ 9,97 tot $ 13,97. Zelfs voor het hoogwaardige daglicht van 60 watt is dat een besparing van ten minste $ 7 ten opzichte van andere energiezuinige LED-lampen, die bovendien energiebewuste consumenten honderden dollars aan elektriciteits- en koelingskosten kunnen besparen gedurende de levensduur van een lamp. Bovendien worden alle LED-lampen van Cree geleverd met een garantie van 10 jaar.
Aanbevolen: fracken. Strakke olie. Ken jij je energievocabulaire?

En hoewel er andere LED-lampen op de markt zijn die geprijsd zijn om te verkopen (het in Nederland gevestigde Lemnis Lighting verkoopt een 200-lumen LED-lamp voor $ 5, omdat we af en toe enkele opmerkelijke kortingen op duurdere opties hebben gezien), zijn er weinig LED-lampen lampen op de markt met dezelfde specificaties tegen een betaalbare consumentenprijs als die van Cree.

Bij ons draait alles om investeringen in het milieu en houden we van besparingen op de lange termijn, en nu zijn we nog meer geïnteresseerd in geld besparen. Cree’s lijn van ultra goedkope, energiezuinige LED-lampen, hoewel duurder dan gloeilampen en CFL-verlichting, voldoet aan al die eisen en is misschien wel, zoals het bedrijf in zijn handelsmerk beweerde, “het grootste ding sinds de gloeilamp”. Stap jij over op energiezuinige verlichting? Zijn er voldoende besparingen op de lange termijn verbonden aan het overschakelen naar LED-lampen via CFL?

About Angelina

Check Also

Wat gebruik jij voor je DIY projecten?

Afhankelijk van het soort project dat je maakt, zul je waarschijnlijk verschillende materialen en technieken …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *