How to get the look: een uitgebreide gids voor modieuze ideeën

Thuis is waar het hart ligt. Of je nu jouw hele huis wilt transformeren of slechts een paar veranderingen wilt aanbrengen, elk huis heeft een uitstraling en huisinspiratie nodig. Van muren tot vloeren, van plafonds tot meubels, huizen moeten een gevoel van perspectief en sfeer uitstralen. Het juiste huis ontwerp kan je helpen dat te bereiken, naast het feit dat het een van de mooiste ruimtes op aarde is. Gelukkig zijn er genoeg manieren om de look te krijgen waarnaar je op zoek bent, van het oppakken van een kunst- of ontwerpinteresse tot het bezitten van een historisch huis of twee. Dit is wat je moet weten om die look te krijgen:

Creëer een ruimte die open en licht aanvoelt

Een ander belangrijk punt om in gedachten te houden is dat je huis open en licht moet aanvoelen. Dit betekent dat de muren, planken, tafels en andere decoratieve stukken in de kamer leeg moeten zijn. Als de muren te zwaar zijn of te droog aanvoelen, kan het een goed idee zijn om ze wit of blauw te schilderen. Hierdoor zal de kamer ruimer en lichter aanvoelen, zonder afbreuk te doen aan de schoonheid van de muren, het meubilair of de buitenruimte.

Koop niet alles tegelijk

Als je een meer natuurlijke ruimte wilt creëren, kun je het beste beginnen met een kleiner stuk. Als je bijvoorbeeld tevreden bent met een muur die eruitziet als riet, kun je dat zo houden. Maar als je een lichtere, meer met licht gevulde ruimte wilt creëren, moet je één muur per keer kopen of vensterbank decoratie aanbrengen. Als je één aankoop tegelijk kunt doen, kun je geld besparen op de volgende muren.

Bepaal eerst waar je de verlichting wilt plaatsen

Als het lijkt alsof je kamer meer licht nodig heeft, probeer dan eens creatief te zijn. Zet een kaars bij de achterkant van de bank, of verlicht de muren met bureaulampen. Een ander goed idee is om een kleine lamp te gebruiken die bijna geen ruimte inneemt. Als je een plafondlamp hebt, probeer die er dan ook in te zetten. Verkeerde ontwerpen zijn ook om gezondheids- en veiligheidsredenen niet ideaal. Door te veel lampen en elektronica op één plek te hebben, zorgen deze ontwerpen ervoor dat jouw huis tegelijkertijd druk en claustrofobisch aanvoelt.

Weg met het overbodige en maak jouw huis functioneler

Als je een meer functionele ruimte wilt creëren, wil je de dingen zo eenvoudig mogelijk houden, bijvoorbeeld met een twijfelaar bed kopen. Sterker nog, hoe minder ruimte en middelen je besteedt aan decoraties en de details, hoe meer ruimte er zal zijn voor al het andere in de kamer. Het algemene ontwerp van een kamer moet dit weerspiegelen. De muren moeten voldoende licht aanvoelen, maar toch voldoende betekenis hebben voor de ruimte. Als je een helder, kleurrijk decorstuk hebt, moet dat evenveel licht kunnen geven als verschillende kaarsen. Als je een zware, zwarte muur in de kamer hebt hangen, moet die worden vervangen door een witte muur. Als je de ruimte functioneler wilt houden, kun je de verlichting aanhouden, maar de intensiteit ervan verminderen, of een diffuser gebruiken.

About Angelina

Check Also

Langdurig

Voor de LED-lampen die momenteel worden verkocht, is hun geschatte levensduur ongeveer 100.000 uur. Dit …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *