De tuin als tweede huiskamer

Hoe lekker is dat? Een tweede huiskamer waar je lekker kunt vertoeven in de avonduren met de laatste zonnestralen op je gezicht terwijl je geniet van een lekker glas wijn. Zelfs in de winter is het lekker om ‘s avonds nog even buiten te genieten van het lekkere frisse weer. Er zijn tegenwoordig een legio aan mogelijkheden om ook van je tuin een lekker plekje te maken om in te genieten. Zo kun je bijvoorbeeld een veranda maken met een ingebouwde verwarming. Dan is het zelfs in de winter nog heerlijk om buiten te zitten.

Overkappingen

Een overkapping is wel handig wanneer je graag een tweede woonkamer wilt maken in de tuin. Zo kun je kussens e.d. gewoon buiten laten liggen omdat het nauwelijks wordt aangetast wanneer er neerslag valt. Tevens zit je lekker droog als je toevallig net buiten zit en het begint te regenen.

Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden op het gebied van overkappingen. De één wat duurder dan de ander, maar er zitten ook heel betaalbare opties tussen. In principe kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Zo kun je een overkapping maken die aan alle zijden dicht is of eentje die helemaal open is. Tevens kun je ervoor kiezen om een verwarming te laten installeren en verlichting is ook mogelijk. Wanneer je dit soort opties ook graag wilt loopt de prijs echter snel op. Hierdoor is het altijd verstandig om van tevoren goed na te denken met welk idee je een overkapping wilt. Zo kun je goed afwegen welke opties je wel en niet wilt.

Aankleding

Een tweede woonkamer moet natuurlijk ook goed aangekleed worden met een leuk interieur en mooi decoraties. Ook hier kan je het zo gek maken als je zelf wilt. Er zijn dan ook veel mogelijkheden om een ideale rustplek te creëren in je tuin. Je kunt ervoor kiezen om een loungeset helemaal op maat te laten maken met daarbij passende loungekussens, zodat je de ideale loungeplek creëert voor jezelf en je vrienden. Dit is ideaal om samen te komen en een glas wijn te drinken. Ieder heeft natuurlijk zijn eigen smaak. Zo kun je ervoor kiezen om deze plek heel huiselijk te maken met kussens en veel decoraties. Het komt er uiteindelijk op neer welke stijl je mooi vindt en hier jouw tweede huiskamer zo opricht.

Kortom, wil jij jouw tuin inrichten als een tweede huiskamer. Bedenk van tevoren goed welke sfeer je wilt creëren en bedenk wat je nodig hebt om die sfeer neer te zetten.

About Angelina

Check Also

Hiervoor kan je op een mannenblog terecht

Net als voor vrouwen heb je ook voor mannen blaadjes en blogs die helemaal op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *