Creëer de perfecte winkelbeleving door middel van LED verlichting

Licht is heel belangrijk voor het menselijk oog, licht bezit het vermogen om de aandacht van mensen te prikkelen. Het is dus belangrijk om in de retail goed licht te hebben in de etalage en binnenkant van je winkel om mensen aan te trekken, je verleid potentiële klanten hiermee om binnen te stappen in je winkel. Hier wordt altijd LED verlichting voor winkels voor gebruikt.

LED verlichting toont de echte kleuren

Veel winkeliers zijn trots op de inhoud van hun winkels, dit wil je natuurlijk ook wel goed kunnen tonen aan de klanten. Slechte verlichting kan de kleuren heel anders naar voren laten komen dan dat ze werkelijk zijn, vooral in kledingwinkels is dit belangrijk. Maar zeker ook bij winkels die levensmiddelen verkopen, voornamelijk bij vlees en vis is het belangrijk om de echte kleuren te kunnen zien, met slecht licht kan een stuk vlees er bedorven uit zien, dit wil je natuurlijk altijd voorkomen. Om in wat meer in technische details te treden, om kleuren er perfect uit te laten zien is er verlichting nodig met een kleurweergave-index van CRI 90 of hoger, hierbij worden de kleuren op zijn best waargenomen door het menselijk oog.

Verschillen tussen soorten winkels

Waar bij kledingwinkels en bedrijven waar voedselmiddelen verkocht worden de kleuren heel belangrijk zijn, is bij andere bedrijven de sfeer heel belangrijk. Bij bedrijven waar meubels worden verkocht is het dus weer belangrijk om bepaalde hoeken te hebben waar een warme sfeer hangt, bijvoorbeeld bij een hoek waar een huiskamer is gecreëerd om de kopers een idee te geven hoe het er thuis uit kan zien.

Daglicht

Probeer altijd zoveel mogelijk gebruik te maken van het daglicht zelf, soms is dit helaas niet mogelijk omdat het zonlicht je etalageraam niet bereikt. Mocht dit wel zo zijn, maak dan binnen in je winkel voornamelijk gebruik van koud witte verlichting, zodat het contrast tussen het daglicht en kunstlicht niet te groot wordt. Het wordt aangeraden om hiervoor een specialist in te schakelen, deze kan ondernemers goed informeren over welk soort licht ze moeten nemen, welke felheid ze moeten hebben en waar ze moeten komen.

Energiekosten

LED verlichting is niet alleen maar goed voor de sfeer binnen je winkel en hoe producten naar voren komen, het is ook zeer goed voor je portemonnee. De aanschaf van LED verlichting zal voor een standaard winkel niet zo heel hoog zijn. Doordat LED verlichting veel zuiniger is en een veel langere levensduur heeft zul je dit redelijk snel terugverdienen.

About Angelina

Check Also

De voordelen van een tafelhaard in huis

Als je op zoek bent naar een gezellige toevoeging aan je woonruimte, overweeg dan een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *